Upper Mustang Trekking

17 dagen | Vanaf € 2.275,-

Jomsom
Kale bergen Nepal
Om mami peme hung Nepal
Je vindt hier een unieke combinatie van bergen en boeddhistische cultuur, de valleien zijn dor en droog met kleurrijke rotsformaties en grotwoningen. Lo Manthang, de geheel ommuurde, mystieke hoofdstad, wordt bewoond door de Lobas, aanhangers van het Tibetaans Bhoeddisme.

Vanaf 1992 is Mustang open voor buitenlanders, er is echter een duur en moelijk te verkrijgen permit nodig (inbegrepen in de reissom!). Door deze maatregel ontvangt Mustang maar ca. 800 reizigers per jaar, dus één van de spaarzame plaatsen waar de Tibetaanse cultuur nog in zijn puurste vorm leeft! Overnachtingen in lokale teahouses en niet in tenten, dus veel meer contact met de lokale bevolking die op deze manier ook profijt heeft van het toerisme! In mei kun je getuige zijn van het 3-daagse Tiji Festival, één van de meest heilige en kleurrijke festivals in Mustang, ook wel bekend als “de jacht op de demonen”. Van heinde en verre komen de inwoners van Mustang, in hun mooiste kleding, naar dit boeddhistisch festival.

Dit is slechts een voorbeeld, je individuele rondreis naar Nepal wordt helemaal aan jullie voorkeuren aangepast, totdat het een reis is die precies “past”. Als je wilt kun je bijvoorbeeld lopen naar Lo Manthang, maar met een jeep in 1 dag terugrijden naar Jomsom.