Rondreis Ladakh | Van Delhi overland naar Leh

21 dagen | Vanaf € 1.375,-

Excursies | Extra bij te boeken

Delhi

Een extra dag met gebruik van auto en chauffeur
Om deze stad op een eenvoudige manier te verkennen, is het mogelijk om een dag extra te boeken, met gebruik van auto en chauffeur. Deze chauffeur kent de stad erg goed, dus je kan het maximale uit de dag halen.

Een extra dag zonder auto

Ontdek deze fascinerende stad, zelfs met 5 dagen heb je nog niet alles gezien. Daarom de mogelijkheid om 1 of meerdere nachten extra te boeken. Gebruik van de auto is niet inbegrepen. 

Ontdek Delhi op de fiets
Ontdek de smalle straatjes van Old Delhi of de mooie lanen van New Delhi per fiets! Niet achter in een riksja, maar zelf fietsen. Er zijn 5 verschillende routes, die elk ca. 3 tot 4 uur duren en de gids fietst mee.

Bezoek de Taj Mahal (1 dag)
De Gatiman Express rijdt 6 keer per week van Delhi naar Agra. De trein vertrekt rond 8 uur in de ochtend en tegen 10 uur ben je al in Agra waar je tot eind van de middag tijd hebt om de wereldberoemde Taj Mahal te bezoeken, de blijvende love story in marmer van keizer Shah Jahan en zijn keizerin Mumtaz Mahal. Begin van de avond reis je weer terug per trein naar Delhi.

Retourtje Varanasi (vlucht - 3 dagen)
Varanasi aan de Ganges, de stad van Shiva en een van de heiligste plaatsen van India. Vóórdat de westerse beschaving ontstond, bestond de stad al! Vele kronkelende, nauwe steegjes, maar ook schilderachtige lanen, allen vol met kleurrijke pelgrims. Rondzwervende sadhus en brahmanen die aan de goden offeren, beelden en geluiden die zich vermengen met de geur van wierook uit de talrijke oude Hindoetempels.

Manali

Hampta Trek (5 dagen)
Deze trek start vanaf Manali en gaat over de Hamta pas naar de bovenloop van de Chandra rivier in Lahoul, door het onderste deel van de machtige Bara Shigri gletsjer.
Hoogte: 5000 m
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Leh

Hemis Festival
Het jaarlijkse Hemis Festival, het bekendste van Ladakh en indrukwekkend om mee te maken, wordt gevierd op Tse-Chu, de 10e dag van de Tibetaanse maan maand (in 2011 op 11 en 12 juli). Het is het meest bekende festival van Ladakh en indrukwekkend om te ervaren. Lokale mensen zijn gekleed in hun mooiste traditionele kleding en de Lama's, genaamd 'chhams', voeren prachtige gemaskerde dansen uit en heilige rituelen, onder begeleiding van bekkens, trommels en grote hoorns.

Alchi

Sham Trek (4 dagen)
De Sham trek wordt ook vaak de Apricot trek genoemd. Het is een vrij gemakkelijke trekking, door een heel mooi gebied, waarbij je toch niet boven de 4000 m grens komt. Voorwaarde is wel, dat je al enkele dagen in Ladakh bent en dus aan deze hoogtes gewend bent!
Hoogte: max 4000 m
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig