Lies Pijnenburg

Sinds 1981 ben ik zelfstandig ondernemer in het toerisme, eerst alleen binnen Europa, maar na enkele privéreizen naar India heb ik mijn hart verloren aan dit land en zijn bewoners! Vanaf 1999 zijn we ons daarom gaan specialiseren in, individuele, rondreizen naar dit fascinerend land en inmiddels is BETje individuele reizen een begrip geworden voor veel India-gangers.

Dat India, al of niet gecombineerd met Nepal, Bhutan en/of Sri Lanka, een mooie bestemming is, blijkt wel uit het feit dat veel van onze klanten meerdere keren (tot 8 maal) hier een rondreis maakten. India is immers zo 'n groot, gevarieerd en interessant land, dat je er keer op keer weer naar toe kunt en tóch steeds opnieuw een ander aspect of een ander gebied "ondergaan".

Daarnaast heb ik ook een zwak voor Nepal: zo’n schitterende en afwisselende natuur en zulke gastvrije, vriendelijke mensen!
Het is verschrikkelijk dat juist dit arme land zo hard getroffen werd door de grote aardbeving van 2015 … Nu hebben ze het toerisme hard nodig om er weer enigszins “bovenop” te komen. Na diverse reizen door India en Nepal, ging ik voor het eerst naar Bhutan: helemaal anders, vooral de cultuur! Nog later ontdekten we Sri Lanka, lijkt op India, alleen heeft dit land aan alle kanten prachtige stranden, waar je gerust in badkleding kunt relaxen, in de zon of onder een palmboom. En ja, nu waren we in Iran, het land waar Bregje (mijn dochter) 15 jaar geleden al naar toe wilde. Onze ervaring: een hele afwisselende natuur, heel veel cultuur en een hele moderne, vriendelijke, ja hartelijke bevolking! 

Mijn favoriete ervaring: Spiti Valley en Ladakh in India! Geweldige natuur met hoofdzakelijk Tibetaanse bewoners. 

Mijn favoriet hotel: Hotel Udai Bilas Palace in Dungarpur. Wat een plek! In een werkelijk schitterende locatie zo aan het meer, hier je kun je helemaal tot rust komen en je laten verwennen als een maharani (voor de heren onder ons: als een maharaja). Gelegen in het tribal gebied in de hoek Rajasthan, Gujarat en Madhya Pradesh.