Bregje Pijnenburg

Met een moeder die, al zolang ik me kan herinneren, in het toerisme werkt was het bijna vanzelfsprekend om te kiezen voor een studie HBO toerisme. Na mijn studie heb ik enkele jaren gewerkt in het Midden-Oosten en heb ik ook voor de 1e keer voet op Indiase bodem gezet. Van 2002 t/m mei 2018 heb ik in Italië gewoond en zo is ook de site in twee landen en twee talen ontstaan. 

Ik krijg nooit genoeg van reizen naar India, Nepal, Bhutan, Sri Lanka en Iran, heel graag reis ik met plezier een aantal keer per jaar naar deze landen. Naast de bekendere highlights, ga ik dan ook steeds op zoek naar de nog onontdekte plekjes, leuke restaurants en andere adresjes. Deze ervaringen en kennis deel ik graag, ook vind ik het leuk om al puzzelend tot de beste reisroute te komen die we vervolgens samen met onze lokale partners organiseren. Ook mijn kinderen gaan zo nu en dan mee naar Sri Lanka, Bhutan, Nepal en India, al vanaf toen ze 10 maanden oud waren.
Reizen naar deze landen met kinderen is volgens mij een echte verrijking voor hun, maar ook voor ons!

Mijn favoriete ervaring: in het onontdekte Bhenswara in een vintage jeep op bezoek bij de lokale stammen. Bhenswara is een dorpje ten zuidwesten van Jodhpur, er komen hier maar weinig andere buitenlandse reizigers. De natuur is schitterend, maar met name de lokale bevolking heeft mijn hart gestolen! 

Mijn favoriet hotel: Dewachen in Gangtey (Bhutan).
De Phobjikha Vallei is volgens mij één van de mooiste valleien van Bhutan. Dit hotel heeft een schitterend uitzicht op deze vallei en in de winter kun je hier de kraanvogels spotten die hier komen overwinteren.